Poleg sten, v katerih lahko uživate v alpinističnih vzponih, je na območju Luč tudi nekaj nižjih sten, v katerih sta urejeni dve plezališči, ki sta lahko dostopni. Plezališči (eno se še vedno opremlja) sta v bližini vasi Luče. Prvo je pri Igli, dobre tri kilometre iz Luč proti Logarski dolini, drugo pa v bližini kmetije Sp. Zavratnik. Dostop je v nekaj minutah.

Plezališče Igla

Če se odpravimo iz Luč proti Logarski dolini, nas po 3,5 km na desni preseneti izrazit, 50 metrov visok osamelec, imenovan Igla.

V plezališču je opremljenih 53 smeri različnih težavnostnih stopenj. Prevladuje plezanje po navpičnih in previsnih ploščah in počeh. Najprimernejši čas plezanja je od maja do oktobra. Po močnejših nalivih so nekatere smeri dalj časa mokre. Parkirišče je urejeno pri okrepčevalnici ob glavni cesti. Zaradi večje preglednosti je plezališče razdeljeno na sektorje.

Pozor! V gozdu so klopi. V sektorjih C, D, E in H je treba paziti, da se ne ruši kamenje na cesto.

Število smeri in težavnost po sektorjih:

Plezališče Zavratnik

Plezališče v neposredni bližini kmetije Sp. Zavratnik je še v nastajanju, vendar je v njem že urejenih več kot 20 smeri. Trenutne ocene so od 4b do 7b. Odlikuje ga odlična skala in prijeten ambient. Predvidevamo, da bo ob dokončanju v njem 150–200 smeri. Ker je plezališče na privatnem zemljišču, je potrebno paziti, da se ob obisku ne ovira običajnega dela na kmetiji (parkiranje!).

Na pašniku, preko katerega vodi pot, so večino časa domače živali, zato je treba zapirati prehode za živino, da ta ostane na pašniku. Najprimernejši čas plezanja je od marca do novembra. Vsaka smer je tudi v največji vročini del dneva v senci.