Lastini prevoz

Luče je vas v Zgornji Savinjski dolini, do katere je možno z osebnim vozilom dostopati iz treh strani. Iz Ljubljane je možen dostop preko Kamnika in nato preko prelaza Volovljek. Iz Celja je možen dostop po Savinjski dolini, iz avtoceste – izvoz Šentrupert preko Mozirja in naprej po dolini do Luč. Iz Avstrije je možen dostop preko Pavličevega sedla, nato skozi Solčavo in v Luče. Najbolj priljubljeno prevozno sredstvo med turisti je avtomobil, med poletnimi meseci pa tudi motor ali kolo

Javni prevozi

Avtobusna linija Luče – Celje – Luče

Avtobus na relaciji Luče – Celje – Luče vozi večkrat dnevno. V času šolskega pouka so povezave pogostejše kot v preostalem letu, zato je potrebno predhodno pre- veriti vozni red na spletni strani www.nomago.si vozni-red.

Avtobusna linija Luče – Ljubljana – Luče

Avtobus vozi na relaciji Luče–Ljublja- na–Luče (preko Mozirja) v času šolskega pouka štirikrat tedensko. Podroben vozni red je dostopen na spletni strani zgornjizavratnik.com.

Letalo

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je od Luč oddaljeno 42 km. Z letališča do Luč ni direktne avtobusne povezave, obstaja povezava letališče – Ljubljana, kjer je v nadaljevanju možno koristiti javni prevoz. Na letališču se lahko najame avto ali taksi, ali pa se po predhodnem dogovoru organizira transfer preko lokalnih agencij.