Šenkova domačija je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture, ki so ga naši predniki osnovali pred več kot 500 leti. Glavna hiša se domnevno ponaša z letnico 1521 in naselbina je nastala po odteku velikega jezera v 14. stoletju. Z ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, hiša pa je s svojo, za ta prostor, netipično mogočnostjo zavarovana kot kulturni spomenik državnega pomena in s tem podvržena strogemu varovanju. Zavedamo se njene neprecenljive vrednosti, zato jo z veseljem ohranjamo in delimo njeno bogato zgodovino z vami.

Na Šenkovi domačiji vam nudimo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujemo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudimo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.

Apartmaji so štirje; Kamra, ki lahko gosti do 6 oseb, Gank 5, Kovačnica 4 in Pekarnica 2. Sobe so večinoma dvoposteljne, ena je triposteljna, še v tri je možno dodati po eno dodatno ležišče, ena med sobami ima ločeni ležišči. Verjamemo, da boste v naši ponudbi našli nastanitveno enoto, ki bo najbolj ustrezala vašim željam. Posebnost naših stavb je v uporabi domačega lesa, ki smo ga uporabili pri gradnji in ponovna uporaba starega lesa iz obeh stavb, ki smo ga uporabili za lesene oblog sten in rustikalno pohištvo v sobah.

Za vse ljubitelje narave smo na čudovitem travniku ob starodavnem jesenovem drevoredu rezervirali prostor za postavitev šotorov. Prostora je dovolj za velike ali majhne šotore. Ob suhem vremenu se na travnik lahko pripeljete tudi z avtom. Na notranjem dvorišču kampa ste dobrodošli vsi s hišami na kolesih, avtodomi in prikolicami. Za avtodome je namenjenih 10 parkirnih mest.

Macesnove klopce, korito s pitno tekočo vodo in kamnito ognjišče poudarijo občutek domačnosti, ki svoj vrhunec doseže v domiselno obnovljenem starem volovjeku, kamor smo umestili kuhinjo, sanitarije, umivalnike in tuše s toplo vodo. Tukaj tudi avtodomarji lahko napolnijo svoje vodne zaloge, v kotlovnici se vsem posušijo mokri čevlji in v hladilniku ohladijo pijače.

Posebnost našega kampa so domače živali, ki se deloma prosto gibljejo po kmetiji (kokoši, race, mačke in psi) ali pa so spuščene znotraj svojih ograd (krave, pujsi, ovce) in si jih vsi lahko ogledate. Zjutraj vas bo zbudilo petje petelinov, v sen vas bodo zazibali črički in vonj sveže pokošenega sena, ki se bo sušilo na travniku za vašim šotorom. Izkušnja, ki vam bo dopust spremenila v posebno zgodbo, ki jo boste v srcu nosili še dolgo v hladno jesen.

Na Šenkovi domačiji vam poleg prenočevanja nudimo prostor za organizacijo dogodkov za zaključene skupine, ki si zaželijo sprostitve v neokrnjeni naravi ob aktivnostih, ki jih nudi okolje kmetije pod mogočnim ostenjem dvatisočakov Kamniško-Savinjskih Alp.
Organiziramo družinska praznovanja in obletnice. Po predhodnem dogovoru organiziramo celotni dogodek po vaši želji ali pa vam nudimo le najem prostora. Organiziramo tudi poroke v manjšem obsegu (do 40 svatov). V primeru večjih porok, pa je pri nas mogoče organizirati civilni obred in stoječo pogostitev.

Za popestritev dogajanja se lahko pomerite tudi v kmečkih igrah in različnih drugih športnih aktivnostih: namiznem tenisu, badmintonu, lahko streljate z lokom ali igrate odbojko na travi. Na kmetiji izposojamo gorska kolesa in sete za ferato.
V zimskem času vam nudimo izposojo tekaške opreme, saj našo kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge. Ob obilici snega lahko pretečete kar 15 kilometrov dolg krog in se na tekaških smučeh podate v osrčje Ravenske kočne.

Zvečer se lahko pogrejete v infrardeči ali finski savni in se prepustite spretnim rokam maserja Luka, ki vas bo pripravil na nove pohodniške izzive.

  • 3 apartmaji za 4 osebe
  • 1 apartma za 2 osebi
  • 7 dvoposteljnih sob
  • Prostor za šotorjenje (20 mest)
  • Prostor za avtodome (10 mest)
  • Skupni prostori v kampu (kuhinja, ognjišče, klopi in mize, tuši s toplo vodo, wc)
  • Finska in infra savna
  • Klasična masaža
  • Domača kulinarika (zajtrk, večerja)
  • Jedilnici (20 in 35 oseb)
  • Zunanja terasa (50 oseb)
  • Zelenica z ležalniki in igrišče za otroke z gugalnico
  • Razgledišče s panoramsko tablo in teleskopom
  • Ark kmetija (avtohtone pasme živali)
  • Ekološka pridelava hrane
  • Izposoja športne opreme (gorska kolesa, alpinizem, set za ferate, tek na smučeh, sankanje)
  • Free wi-fi
  • Prostor za sušenje opreme in čevljev


Alpski klub, Ste član planinske zveze ÖAV, DAV, AVS, CAI, SAC ali PZS?

Prosimo, navedite vsaj en kontakt (Telefonska številka, E-naslov) ...




Zusatzinformationen

Turistična kmetija Šenkova domačija
Družina Karničar

4206 Zgornje Jezersko 140

Tel. +386 (0)41 467 008
E-mail: info@senkovadomacija.si

www.facebook.com
www.senkovadomacija.si