Krpljanje je tudi na Jezerskem relativno nova dejavnost, za katero se odloča vedno več zimskih navdušencev. Trenutno ponujamo našim obiskovalcem dve atraktivni turi s krpljami.

Tematska pot po dolini Ravenske kočne

Najbolj priljubljena poletna tematska pot je vsekakor prva izbira tudi za pohodnike s
krpljami. Pot je relativno položna in dobro označena. Največkrat je urejena za tek na smučeh, zato je hoja po njej udobna in enostavna. Turo lahko zaključite pri tovornih žičnicah ali celo Na Prodih pod mogočnim skalnim zidom Grintovcev. Ves čas ste v bogatem smrekovem gozdu ali na odprtih travnikih, od koder se ponujajo izjemni pogledi na zasnežene vršace Kamniško-Savinjskih Alp (1 h). Od tovornih žičnic lahko turo podaljšate po novi gozdni cesti do Štularjeve planine, ki leži na nadmorski višini 1270 m (dodatnih 45 minut), in nato prek Kačjega roba po markirani poti v sosednjo dolino Makekove kočne in v središče Jezerskega (1 h).

Jezerski vrh, Rakeževa in Roblekova planina

Če imate radi sončne poti, vam priporočamo staro pot proti Jezerskemu vrhu. S parkirišč pri Planšarskem jezeru se obrnete na sever in mimo Šenkove domačije zagrizete v romantične klance, ki vas privedejo na mednarodni mejni prehod Jezerski vrh (45 min). Sledi položno nadaljevanje po gozdni cesti prek Rakeževe, Ankove in Roblekove planine. S ceste se ves čas odpirajo krasni pogledi na celotno jezersko dolino z Grintovci v ozadju. Iz Roblekove planine se lahko vrnete po isti poti na Jezerski vrh ali pa nadaljujete s spuščanjem po gozdni ceste na Žarkovo in zaključite svoj krog pri Roblekovi kmetiji (skupaj 3 h).