Jezersko ima zaradi svoje lege posebno in nepredvidljivo mikroklimo, ki lahko preseneti z nenadno ploho ali nevihto kljub sončnemu dnevu, pridejo pa tudi deževni dnevi, ko so razgledi na čudovite gore zastrti z oblaki, namesto ptičjega petja pa se sliši šumenje vetra in žuborenje potokov.

Taki dnevi so odlična priložnost za raziskovanje naše kulturne dediščine v etnološkem muzeju Jenkova kasarna ali ogledovanje starih domačij, upodobljenih na platnu in lesu v Galeriji Zadnikar. Ljubitelji kulinarike se lahko odpravite na ogled sirarne na kmetiji Karničar, kjer lahko pokusite in kupite domač sir iz mleka krav cik, če pa vas ob pohajkovanju po vasi slučajno zazebe, se lahko ustavite v Cvetu gora, kjer boste z domačimi likerji pregnali prehlad. Na istem naslovu se
lahko udeležite delavnice izdelave domačega zeliščnega mila ali degustirate zeliščne likerje. Vse našteto je mogoče po vnaprejšnjem dogovoru, pomagali vam bodo v turistično-informacijskem centru.

V poletnih mesecih se lahko po programu Jezerske štorije udeležite katerega izmed dogodkov, ki se odvijajo v zavetju pred naravnimi elementi. Podrobnejše
informacije o dogodkih takisto dobite v turističnoinformacijskem centru ali na spletu
(www.jezersko.info). Kljub nižjim temperaturam in zastrtim razgledom v deževnih dneh vas vabimo, da se z dežnim plaščem sprehodite po vasi ali skozi gozd in opijate čute s svežim vonjem dežja, pomirjujočimi zvoki vetra in žuborenjem vode, hkrati pa zaradi posebne klime, ki se ustvari ob dežju, svojim očem podarite blagodejno naravno terapijo. Presenečeni boste, kakšno doživetje vam ponudi narava, ko je prepojena z vodo!