Krajevna skupnost Dovje-Mojstrana obsega vasi Mojstrana, Dovje in zaselka Zgornja Radovna in Belca. Geografsko je na severu omejena z grebenom Karavank – z vrhovoma Dovška Baba (1.891 m) in Kepa (2.139 m) –,po katerem poteka državna meja z Republiko Avstrijo. Na vzhodu poteka meja po potoku Dobršniku preko planote Mežakla, najvišji vrh Jerebikovec (1.593 m), ter preko Zgornje Radovne in doline Krma do vrha Triglava (2.864 m). Po jugozahodnem grebenu severne stene Triglava se preko prelaza Luknja (1.758 m) ter preko vrhov Škrlatice (2.740 m) in Sleme Obiskovalcem želimo ponuditi nepozabno izkušnjo, polno lepot našega okolja in gostoljubnosti naših prebivalcev. Slovenski planinski muzej je naš ponos, kjer lahko spoznate bogato zgodovino slovenskega planinstva. Vabimo vas, da se pridružite naši skupnosti in doživite vse, kar Dovje-Mojstrana ponujata. Bodite del naše zgodbe, ki je prepletena z naravnimi čudesi, toplimi stiki med ljudmi in brezmejnimi možnostmi za odkrivanje. Naj vas naši kraji pod Triglavom prevzamejo s svojo edinstvenostjo, razgibano naravo in prijaznostjo prebivalcev. Dobrodošli v našem koščku raja v Julijskih Alpah! Jernej Legat, predsednik Sveta KS Dovje-Mojstrana na (2.077 m) spusti do zahodnega dela zaselka Belca in od tam na greben Kepe.

Krajevna skupnost Dovje-Mojstrana je del občine Kranjska Gora. Skupna površina obsega 101.432 km² (občina Kranjska Gora 256.430 km², 5.619 prebivalcev).

Mojstrana je vas s 1.100 prebivalci in leži na osojnem vznožju planote Mežakla in Vrtaške planine na nadmorski višini 660 m ter jo od sosednje vasi Dovje, ki leži na nadmorski višini 711 m in ima 627 prebivalcev, ločita reka Sava Dolinka in magistralna cesta Jesenice–Kranjska Gora.

Poleg obeh vasi krajevno skupnost tvorita še zaselka Zgornja Radovna, ki leži na nadmorski višini 787 m na stičišču dolin Krma in Kot (77 prebivalcev), ter Belca, ki leži na zahodnem delu krajevne skupnosti in je eno izmed izhodišč za vzpon na Kepo.

Območje je od Kranjske Gore, ki je center občine, na zahodu oddaljeno 20 km, na vzhodu pa od mesta Jesenice (središča sosednje občine Jesenice) 10 km. Pretežni del območja leži v območju Triglavskega narodnega parka.